Biografieën

Chimaera Trio
Annemiek de Bruin, klarinet
Irene Kok, cello
Laurens de Man, piano

Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano). De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden. 
Door zich in beroemde klarinettrio’s (bijvoorbeeld Brahms, Beethoven) en onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreedt dit trio het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting. 
Al snel na de oprichting was het Chimaera Trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en het Storioni Concours. Dit succes legde de basis voor een langdurige samenwerking; sindsdien heeft het Chimaera Trio in zalen gespeeld als het Amsterdamse Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven, en was het te horen bij verschillende festivals.
In 2019 was het trio onderdeel van het talenttraject “AVROTROS Klassiek presenteert!”, hetgeen resulteerde in een cd-opname en meerdere media-optredens.
Eerdere opnamen werden meermaals uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium.

 

Annemiek
Annemiek de Bruin (1993) kreeg klarinetles van o.a. Herman Braune en Harmen de Boer. In 2016 behaalde ze haar bachelor-diploma aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Ralph Manno en in 2018 studeerde ze met het predicaat ‘uitmuntend’ af voor haar master bij Arno Piters in Amsterdam. 
Zij volgde masterclasses bij onder andere Martin Fröst, Jörg Widmann, Walter Boeykens en Charles Neidich. Kamermuzieklessen kreeg ze van o.a. Janine Jansen, David Kuijken, Håkon Austbø en Arnau Tomas (Casals Kwartet). Annemiek won prijzen bij het Prinses Christina Concours en werd in 2013 verkozen tot “Classic Young Master” door de gelijknamige Stichting. In maart 2015 werd zij geselecteerd als vertegenwoordigster van Nederland bij het Euroconcours Klarinet.
Zij soleerde met het Brabants Orkest (2011), het Zeeuws Orkest (2012) en TY Kamerorkest (2014) en ging op uitnodiging van de Nederlandse consulaten in San Francisco, Calgary en Vancouver en de Nederland-America Foundation op tournee naar de VS en Canada (2012). In 2019 voerde zij Webers Klarinetkwintet uit met Amsterdam Sinfonietta.
Van 2014-2016 speelde zij in het jong Nederlands Blazers Ensemble Tijdens het seizoen 2018-2019 maakt Annemiek deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. In de zomer van 2019 nam zij deel aan de Mahler Academy in Bolzano.
Annemiek remplaceert regelmatig, onder andere bij het Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, Philharmonie Zuidnederland en het Nederlands Blazersensemble. Zij werkte met dirigenten als Herbert Blomstedt, John Eliot Gardiner, Valeri Gergjev, Bernard Haitink, Daniel Harding etc..
www.annemiekdebruin.nl

Irene
Irene Kok (Zwolle, 1990) begon haar studie bij Jeroen Reuling in de jong talentenklas aan het Artez-conservatorium. In 2016 rondde ze haar master studie af aan het conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder. 
Momenteel studeert ze aan de Universität für darstellende Kunst in Wien bij professor Reinhard Latzko.
Irene is zeer actief op het gebied van kamermuziek. Met het Chimaera Trio en andere ensembles speelde Irene de afgelopen jaren veel concerten in binnen – en buitenland. Zo speelde ze o.a. in de Staats Philharmonie van Minsk, Het Megaron in Athene, De Doelen, Tivoli Vredenburg en het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als o.a. het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen en het Emmy Verhey festival.
Irene was succesvol bij meerdere concoursen waaronder een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Ze is laureaat van ‘The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music competition’ in Polen en York Early Music competition en in 2012 behaalde ze een eerste prijs tijdens het Euroconcours cello.
In het seizoen 2014/15 volgde ze de academie van het Nederlands Philharmonisch orkest. Eerdere orkestervaring deed ze op als 1e solocelliste van het Jeugd Orkest Nederland (2005-2009), NJO (2009-2012) en als remplacent bij Amsterdam Sinfonietta en Sinfonia Rotterdam. Als vast lid van het Amsterdam Corelli Collective maakte ze onderdeel uit van het EEEmerging programma (2014-2016) waarmee ze residenties heeft in Frankrijk, Zwitserland, Slovenië, Groot Brittannië en Italië.
Irene volgde masterclasses bij o.a.: Gary Hoffman, David Geringas, Wolfgang Boettcher , Troels Svane, Anner Bijlsma, Uzi Wiesel en Vladimir Perlin.
Irene bespeelt een Capicchioni uit Cremona die haar tot beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
www.irenekok.com

Laurens
Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband.  
 Hij studeerde piano en orgel (twee masters) en bijvak klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. “uitmuntend” en “cum laude”) bij resp. David Kuyken, Jacques van Oortmerssen en Johan Hofmann. Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel). Deze studie rondde hij af met de hoogste cijfers.
Laurens won diverse prijzen, o.a. tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag (eerste prijs), bij het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach” in Würzburg en bij de International Martini Organ Competition in Groningen (eerste prijs, publieksprijs en Jan Welmersprijs). In november 2017 verscheen een piano-CD met klavierwerken van J.S. Bach. In 2018 werd hem de Sweelinck-Mullerprijs toegekend, een stipendium voor veelbelovende jonge organisten. In september 2019 won hij de eerste prijs bij het Silbermann-Orgelwettbewerb in Freiberg; daarmee mag hij zich “Young ECHO-Organist of the Year 2020” noemen, wat resulteert in concertuitnodigingen in heel Europa.
Opnamen van zijn spel werden meermaals uitgezonden op Radio4 en televisie (Podium Witteman, De Wereld Draait Door).
Sinds 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt.
www.laurensdeman.nl